מלאו כיסיי בבראוניז אגוזים

התשובה ללמה אני לא מזמינה אף פעם בראוניז בבתי קפה נחשפת:)
מתכון מנצח ומיתולוגי לבראוניז אגוזים כשרים לפסח is here…

שמחה רבה, שמחה רבה
אביב הגיע פסח בא,
שמחה רבה, שמחה רבה
אביב הגיע פסח בא.
תפרו, תפרו, תפרו לי בגד עם כיסים

מלאו, מלאו, מלאו כיסיי באגוזים…

פעם, לפני לא כל כך הרבה שנים, חומרי הגלם שאיתם אפו לפסח עוגות היו די בסיסיים ופשוטים
פשוטים ממש כמו השיר הזה ששרו לנו…
היום – השוק השתדרג בטירוף ונכנסו כל כך הרבה מוצרים חדשים שעולים על המדף במיוחד לעונה הזו,
וניתן לעשות כל כך הרבה דברים מדהימים וכשרים לפסח ככה שאנחנו כמעט לא מרגישים הבדל קולינרי משמעותי, בין עוגות לפסח לבין כאלה שלא…
להכל נמצא פתרונות יצירתיים וטכנולוגים (אומת הסטארטפ או לא?!)

בקיצור פסח היום – It’s a whole different ball game
אבל לפני שכל השינוי הגדול הזה קרה, היו גם מתכונים ולא פחות טעימים שהטובים בינהם שרדו עד היום ובגדול. ובא לי להכיר לכם שורד אחד כזה:)

גילוי נאות:
הפוסט הזה יהיה קצת אח חורג לאחיו כאן, אני לא נוטה לפרסם כאן הרבה מתכונים (טו מייק א לונג סטורי שורט, לא עסקינן בבלוג אוכל בהגדרה המסורתית שלו) ובטח שלא להעניק למתכון פוסט שלם אבל…
יש דברים ששווה לחרוג קצת בשבילם, לצאת מהכלל ובכלל מהקווים שהגדרנו לעצמנו:)
כזה הוא המתכון לעוגה הזו:

בראוניז אגוזים כשרים לפסח (הכי טעימים שאכלתם אוואר)

בראוניז1

העוגה הזו במקורה – היא עוגה לפסח, בגלל שהיא מבוססת על קמח מצות, במקום קמח רגיל. טוב, קמח מצות והרבה שוקולד…:)
אבל היא כל כך מוצלחת שכמו כל דבר טוב היא היגרה מלהיות עוגה ״עונתית״ לעוגה של כל השנה אצלנו בבית.
והיא אחד המתכונים הקבועים והמיתולוגיים שעוברים במשפחה שלי.

היא מורכבת ממספר מרכיבים פשוטים לא גדול והפלוס שלה בין היתר זו העשיה: הכי קלה להכנה ביחוד למי מאיתנו שמתקשה בלהקציף ביצים או סתם מתעצל להוציא את המיקסר מהארון:)

המרכיבים הם (לתבנית חד פעמית בינונית):
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם מרגרינה
1.5 כוסות סוכר

4 ביצים
3/4 כוס קמח מצות
1 כפית אבקת אפיה
100 גרם אגוזים קצוצים

בראוניז9

ההכנה:

בסיר בינוני רחב (על אש קטנה או בינונית) ממיסים שוקולד מרגרינה וסוכר עד לקבלת מראה אחיד
מכבים את האש
מוסיפים את הביצים (ביצה אחר ביצה) בהדרגתיות תוך כדי ערבוב תמידי וחזק כדי שלא תיווצר לנו חביתה בתוך ״מרק״ השוקולד החם הזה
מוסיפים את קמח המצה, אבקת האפיה ולאחרי מכן אגוזים קצוצים (רצוי אגוזי מלך) וממשיכים לערבב עד ליצירת תערובת אחידה.
משמנים במרגרינה או קצת שמן תבנית מלבנית בגודל בינוני
שופכים לתוך התבנית את התערובת ומשטחים
אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה בערך (הזמנים משתנים בהתאם לתנורים וכיוצ״ב)
(הסימנים הכי טובים שהעוגה מוכנה הם: מרכז העוגה נראה יציב ושבשולי התבנית נוצר אזור קשה יותר, קצת שרוף ומלא בועות קטנות)

בראוניז3

מצננים את העוגה וחותכים אותה לריבועים קטנים

בראוניז10

♥ טיפ קטן: אני עושה כמות כפולה (מכפילה את כל המרכיבים הנ״ל) ואופה בתבנית אלומיניום גדולה , ניתן להקפיא חלק מן הכמות או כולה
יוצאת מעולה גם לאחר הקפאה.
♥ טיפ מס׳ 2: אם העוגה לא נחתכת בצורה יפה וחדה יחסית, לטבול את הסכין לפני כל פס חיתוך בכוס עם מים רותחים
♥ לאלרגנים: ניתן לוותר על כמות האגוזים ולעשות בלי והיא גם תצא מצוינת
♥ לצליאקים: ניתן להמיר את כמות קמח המצה בקמח שקדים למשל ויוצא מעולה…

בראוניז4

אז זהו, מה שנותר זה רק לשטוף סיר אחד, רק אחד! ולהבין שבגלל המתכון הזה ימי הבראוניז הקנויים שלכם תמו.
תגידו יפה שלום ותיפרדו…:)
כי אני, מאז שנחשפתי למתכון הזה (תודה אמא:)) לא מזמינה בראוניז באף בית קפה או קונדיטוריה, פשוט כי בד״כ הקנויים פחות טעימים מהריבועים החומים האלו כאן בפוסט.
באחריות…

בראוניז5

הצילומים בפוסט הזה שייכים להפקת פוסט פסח שנה שעברה וחיכו בסבלנות יפה יפה לתורם.
אם עוד לא נתקלתם בפוסט פסח 2015 ״אביב הגיע!!! פסח בא…״ על אביב ו-2 דרכים יצירתיות לחבק מפיות:) הוא ממש ממש כאן

פסח כשר ושמח עם מלא (בראוניז) אגוזים בכיסים ממני…

 

כל הצילומים בפוסט זה צולמו ע״י אפרת הלר

Share this on:

תגובות פייסבוק

37 תגובות

  • ilana הגיב:

    יפה שלי
    כמה הוא חיכה לו בסבלנות והגיע בדיוק ברגע שהיה מוכן לצאת ☺
    כמו הרבה דברים בחיים שלנו.
    נראה מתכון פשוט וישים. בטח אנסה את זה עם שמן במקום מרגרינה ואעדכן ☺

  • ענבל שראל הגיב:

    נראה לי שאת עושה את זה ממש טוב…מתכונים!! ❤️ כל כך מפתות התמונות שלך??. שומרת אצלי להזדמנות קרובה…

    • Efrat Heller הגיב:

      יאללה יאללה להכין. לא תתאכזבי…
      סנג׳רי את הילדים לערבב בעקביות את התערובת – ייתן להם תעסוקה ל2 דק׳…..:)))
      טוב בעצם תנסי אחרי יוון…נסיעה טובה וחג שמח

  • רותי איזבוצקי הגיב:

    נראה מצויין.
    את חושבת שניתן להחליף את המרגרינה בשמן?

    • Efrat Heller הגיב:

      הי רותי

      אף פעם לא ניסיתי עם שמן. אני יודעת איך להמיס שוקולוד במרגרינה, חמאה או מקסימום שמנת מתוקה (במתכונים אחרים)

      אז בקטע הזה אני אלך אחרי הניסויים שלך ושל אילנה…חחח

      פסח כשר קל ושמח שיהיה

  • אפרתוש אפילו אני שבדרך כלל לא מתעכבת על מתכוני אוכל הולכת לשמור אותו. נהדר ונפלא.

  • טליה הגיב:

    מעולה! ועכשיו את הקוביות לסדר בטור …?

    • Efrat Heller הגיב:

      חחח…עוד לא הספקתי לעבור על הפוסט הזה שלך…עוול שיתוקן ממש היום
      חג שמח יקירתי

  • נראה טעים, מצטלם יפה, וכתוב מעניין כמו שרק את יודעת. בקיצור יופי של פוסט. חג שמח מותק. יחי הבראוניז החדש!

  • יופי של פוסט , אני אוהבת את הכתיבה שלך היא משעשעת וכייף לקרוא , המתכון נראה קל אני הולכת לנסות וחוץ מזה בזכותו עברתי לפוסט של שנה שעברה והוא מ ק ס י ם.

  • Efrat Heller הגיב:

    תודה רבה סיגל, וטוב שעברת בזכותו לפוסט של שנה שעברה…הם חוליה של אותה שרשרת:)
    תודה על הפירגון והתגובה פה

    חג שמח שיהיה:)

  • ירדנה ויאטר הגיב:

    יקרה.
    אני הבן האדם האחרון שאופה. ובטח לא בפסח.
    ועדין המתכון ובמיוחד התחברתי לפרזנטיה “הפשוטה”של העוגה ונתנה לי תחושה שזה אפשרי.
    אהבתי מאוד
    חדש שמח?

  • ירדנה ויאטר הגיב:

    יקרה.
    אני הבן האדם האחרון שאופה. ובטח לא בפסח.
    ועדין המתכון והתמונות מבחינתי ניראים מיוחדם. .התחברתי לפרזנטיה “הפשוטה”של העוגה נתנה לי תחושה שזה אפשרי.
    אהבתי מאוד
    חדש שמח?

  • שושנה הגיב:

    יקירה.כל דבר שאת נוגעת בו הופך להיות כל כך יוקרתי. והכתיבה סוחפת

  • יונית הגיב:

    באת.לי במזמן, לא מבינה איך אבל אני א.קינוחים בסדר הזה… רצה לקנות.קמח מצה

  • נויה קומיסר הגיב:

    אז גם אני ברגעים אלו מצלמת לעצמי את המתכון ואצה לרכוש המצרכים .. ניראה לי נהדר להפתיע עם זה ולהגיע עם מגש הבראוניז שלך לליל הסדר

  • אסנת פוקס הגיב:

    המתכון נראה קל להכנה ואם כבר חטאים מתוקים אז למה לא להחליף המרגרינה בחמאה?

    • Efrat Heller הגיב:

      הי אוסנת, שאלו אותי כבר לא מעט פה…אולי ניתן להחליף, לא ניסיתי
      אצלנו במשפחה מרגרינה זו עדיין מילה לא כל כך גסה כנראה…
      נחשפת לעולמות חדשים

      חג שמח

  • שלי שלו הגיב:

    איזה יופי!!!
    תמונות משגעות, מתכון שכמובן אנסה (רק בגלל ההבטחה שמלכלכים מעט כלים) 🙂
    וכתוב בצורה ככ מקסימה…
    חג שמח!

  • שלי לואיס הגיב:

    מהתמונה זה נראה ממש טעים 🙂 וגם דומה לעוגת בראוניז שאמא שלי עושה, וזו מחמאה!

  • מיה שגיב סלומון הגיב:

    נראה שווה מאוד מותק! הכי גזור ושמור, תודה שחלקת. ניסית פעם חמאה ולא מרגרינה? אפשר להחליף?

    • Efrat Heller הגיב:

      הי מיה, לא, לא ניסיתי עם תחליפים…אז לא יכולה לנבא איך זה יוצא:(
      בהצלחה שיהיה ועדכני אותי אם הצליח עם שינויים

      חג שמח

  • ליאת ורשה הגיב:

    הי אפרת מאלפת !
    הצילומים איכותיים והקריאה קולחת ומהנה.
    אני פחות בקטע של בראוניז אבל הבנות שלי כן .. או לאירוח או התארחות .. אז אכין הזדמנות הראשונה (כי זה קל : ) ומבטיח.
    מציעה לשנות את נייר הכסף לנייר אפייה (נייר כסף בחום פולט רעלים למזון)
    אני אשנה לסופר פוד את המצרכים ואעדכן בתוצאה.

    • ליאת ורשה הגיב:

      בגלל שאני לא מיומנת …אז שלחתי טיוטא..כתבתי בכלל משהו יותר מוצלח אבל זה מה ששוגר – לא נורא
      רציתי גם להוסיף שהצילומים מלאי השראה
      איחולי חג שמח
      ולילות לבנים של ירח מלאי יצירה וחיבור
      ליאת

    • Efrat Heller הגיב:

      סבבה, תודה:) חג שמח בהצלחה ובתיאבון יקרה

  • שלי פדן לורבר הגיב:

    או – מתכון כלבבי, מעט מרכיבים וכלי אחד. ייכנס לפנתיאון העוגות שלי.
    חג שמח יקירה

    • Efrat Heller הגיב:

      חג שמח מותק! אני נכנסת לפנתיאון של משהו – יש!!!
      טוב, לא בדיוק אני… אבל זה גם משהו:)
      נשיקות

  • ליאת בנדיאל הגיב:

    אוייש מהממת שכמוך!!
    תמונות כ״כ יפות..באווירה הקסומה ?
    בריאה על מתכונים פשוטים; אהבתי מאוד שהתייחסת לסוגי אוכלוסיות שונות..וכבר ניחשתי איך להכין בשאר ימי השנה 😉
    חג שמח מותק!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *